Clicky

KSV Rumbeke 3 - 1 KSK Vlamertinge

Wedstrijd Beloften op vrijdag 10 november 2023 om 20:00

Verslag wedstrijd

Vrijdagavond 10 november 2023 mochten de KSVR-Boys van trainer S. Mollij bijgestaan door zijn souschef H. Stevens KSK Vlamertinge ontvangen op het Rumbeekse Sportpark. Op papier een haalbare kaart, maar ieder wedstrijd moet altijd gespeeld worden.

Vanaf het eerste fluitsignaal weerklonk in de Rumbeekse Arena zagen we dat onze jonge krijgers er goesting in hadden. Amper 6 minuten later was het al kassa. Met vol energie en kracht klom H. Laconte in de lucht en met een o zo heerlijk kopbal, dat trouwens perfect werd uitgevoerd, het leer in het mandje koppen, nadat E. Gouwy de perfecte assist kon afleveren. Ola, net zoals uit de boekskes. Maar de mannen uit Vlamertinge lieten hun kopjes niet hangen. KSVR werd eventjes terug gedrukt en als je de match aanvoelde wist je dat er iets zat aan te komen. In minuut 13 kon Vlamertinge de bordjes terug in evenwicht hangen. Damn, onze boys hadden een kleine inzinking, maar onze jonkies geven niet op en blijven vechten om tot het uiterste te gaan. Zoals echte krijgers konden ze hun elan terug vinden naar mate de klok wegtikte. KSVR kreeg geleidelijk aan terug de wedstrijd in handen. De kansen werden terug goed opgebouwd, maar de bezoekende goalie kon telkens voor de redding zorgen. Dankzij een goede bezoekende goalie kon Vlamertinge met een geruststellende 1-1 de rust in gaan.

"Lucky goal"

Tweede helft tapten onze jonge boys uit een ander vaatje. De voetbalzinnen werden aan de rust terug aan elkaar afgestemd en amper 2 minuten ver in de tweede helft klommen we op voorsprong via wat geharrewar voor doel ging het leer via een Vlamertingse speler in eigen doel van Vlamertinge (2-1). KSVR op rozen dachten we. De bezoekers bleven zoeken en zoeken, maar onze defensie en goalie hadden alles onder controle. Onze voorlinie lag telkens op de loer en konden regelmatig door de mazen van het net glippen. Voor KSVR was het zoeken en zoeken om de voorsprong uit te diepen, want Vlamertinge liet zich niet zo maar neerleggen bij deze achterstand. Met één doelpuntje verschil is het nog altijd knokken. In minuut 57 gebeurde iets heel merkwaardigs ene Stevens E. tsjoolde wat rond op het veld en zag zijn kans, met wat geluk kon hij het leer met een knal afvuren, maar ja zijn schot zoefde door de lucht, gohja we zagen het leer ergens in de struiken, bomen terecht komen, maar met wat heel veel geluk daalde het leer wonder bij wonder snel en belandde het leer netjes in het mandje (3-1). Als je van een lucky goal mag spreken. De kenners op de bank Heintje en Mollij waren verwonderd van E. Stevens zijn goal. Maar soit, dat is nu eenmaal voetbal hè. Ondanks deze lucky goal bleven onze jonge boys knokken voor ieder bal. Maar we moesten toch opletten want Vlamertinge lag op loer, maar onze defensie en goalie waren attent genoeg om alles onder controle te houden. Na de respectievelijke 90 minuten maakte de scheidsrechter een einde aan met een 3-1 overwinning tot gevolg voor KSVR.

Voor KSVR opnieuw een mooie driepunter en bevestigen tevens ook waarom we in de top 6 genoteerd staan dit seizoen. Volgende speeldag op vrijdag 17 november 2023 gaan we richting SC Zonnebeke om 19u30. Een topper op het programma. Supporters allen op post en wees onze 12de man, ze kunnen het goed gebruiken.